Mendy zit vast op verdenking van verkrachting en aanranding

26 augustus 2021 – Manchester City heeft Benjamin Mendy geschorst in afwachting van een politie-onderzoek. De 27-jarige linkervleugelverdediger zit vast op verdenking van verkrachting en aanranding.

Mendy zit vast op verdenking van verkrachting en aanranding

In een kort statement geeft Manchester City aan dat Mendy voorlopig geschorst is en dat er geen verdere details worden gegeven omdat het een juridische zaak betreft. De politie van Cheshire bevestigt dat de Fransman is opgepakt en legt ook uit waarom. Er zijn vier aanklachten voor verkrachting en één voor aanranding door drie verschillende slachtoffers, ouder dan zestien jaar, tussen oktober 2020 en augustus 2021 ingediend.

Mendy is in voorlopige hechtenis genomen en moet vrijdag voor de rechter verschijnen. De vleugelverdediger staat sinds de zomer van 2017 onder contract bij Manchester City. Mede door blessureleed is hij in vier seizoenen weinig in actie gekomen voor de kampioen van Engeland. Dit seizoen verscheen hij twee keer op het veld: in de strijd om de Community Shield tegen Leicester City (1-0 verlies) en in de eerste speelronde van de Premier League tegen Tottenham Hotspur (1-0 verlies).

Premier League

gerelateerd