RKC Waalwijk
0 – 0
Willem II

Eerste nederlaag van het seizoen deert Feyenoord niet

26 augustus 2021 – Feyenoord heeft de schade in de wedstrijd tegen IF Elfsborg beperkt genoeg gehouden om de groepsfase van de Conference League te bereiken. De Rotterdammers verdedigden in Zweden met succes een 5-0 voorsprong. Er werd met 3-1 verloren, maar dat deerde de ploeg van trainer Arne Slot niet. 

Eerste nederlaag van het seizoen deert Feyenoord niet

Arne slot begon ondanks de riante voorsprong met nagenoeg dezelfde opstelling als de afgelopen weken. Alleen de geschorste Justin Bijlow en de geblesseerde Marcos Senesi waren niet van de partij. De hattrickheld van vorige week, Luis Sinisterra, verscheen ookk weer aan de aftrap. De verdediging van Elfsborg had nu een minder zware avond tegen de Colombiaan.

Het spel van Feyenoord had namelijk wat weg van een grote rondo en de Rotterdammers deden niet veel moeite om tot een doelpunt te komen. Plots was er wel een kans voor Guus Til, die de bal op de lat schoot. Na twintig minuten slopen er wat slordigheidjes in het spel van Feyenoord en zat Ofir Marciano even goed mis na een reeks hoekschoppen. Sinisterra stond echter goed opgesteld en tikte de bal voor de lijn weg, waardoor Feyenoord niet op 1-0 achterstand kwam. Het nonchalante spel leidde er toe dat de Rotterdammers op achterstand kwamen. Op slag van rust schoot Johan Larsson vanuit een vrije trap de bal langs de muur en via de paal achter doelman Marciano.

Na rust zagen we niet direct een ander Feyenoord. Er volgde een opmerkelijk moment met Marcus Pedersen. De rechtsachter gooide de bal verkeerd in, waarna Elfsborg mocht ingooien. Uiteindelijk kwam uit de aanval de 2-0 via Alexander Bernhardsson. Even leek het nog 3-0 te worden, maar na de goede redding van Marciano mocht Feyenoord een minuut later voorzichtig juichen toen Til aan het einde stond van een goed uitgespeelde aanval. Er werd goed geopend op Sinisterra die het overzicht behield en de bal afgaf aan Til. De middenvelder schoot de 2-1 binnen en daarmee ook zijn zesde doelpunt in de voorrondes van de Conference League. Niet veel later werd Feyenoord een duidelijke penalty ontnomen na een handsbal. De scheidsrechter oordeelde dat het niet genoeg was voor een strafschop.

Ondanks de iets sterkere fase lukte het Feyenoord niet om door te drukken en incasseerde het zelfs een derde doelpunt, nadat de net ingevallen Ridgeciano Haps de bal ongelukkig van richting veranderde. De Rotterdammers mogen dus van geluk spreken dat ze met een 5-0 voorsprong op zak naar Zweden waren afgereisd. Ondanks de 3-1 verliespartij plaatst Feyenoord zich voor de groepsfase van de Conference League, waarvoor morgen de loting is.

Opstelling en beoordelingen*
Feyenoord
: Ofir Marciano 4, Marcus Holmgren Pedersen 4, Gernot Trauner 5, Wouter Burger 4.5, Tyrell Malacia 5, Orkun Kökcü 4.5, Guus Til 5, Jens Toornstra 4.5, Alireza Jahanbakhsh 4.5 (87' Mimeirhel Benita -), Bryan Linssen 4.5 (74' Naoufal Bannis -), Luis Sinisterra 5 (74' Ridgeciano Haps -)

Man of the match: Johan Larsson
*spelers moeten ten minste 20 minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Feyenoord

gerelateerd