Groningen legt doelman Roorda langer vast

26 juli 2006, 15:11

FC Groningen gaat verder met doelman Bas Roorda. De 33-jarige sluitpost heeft woensdag zijn handtekening gezet onder een nieuw contract, dat hem tot de zomer van 2008 aan de club uit de Martinistad verbindt. Het oude contract van Roorda zou aan het eind van het komende seizoen aflopen.

Roorda begint in in totaal aan zijn zevende seizoen bij FC Groningen. Tussendoor keepte hij voor NEC en Roda JC. In totaal verdedigde Roorda 250 eredivisiewedstrijden het doel. De afgelopen twee jaar speelde de vice-aanvoerder onafgebroken alle 68 competitiewedstrijden voor FC Groningen. Het afgelopen seizoen hield hij elf keer zijn doel schoon.

Manager technische zaken Henk Veldmate licht de contractverlenging toe. "Bas is zowel binnen als buiten het veld één van de steunpilaren in de huidige selectie. Het afgelopen seizoen was voor FC Groningen zeer succesvol en Bas heeft daarin een substantieel aandeel gehad. Aangezien zijn contract na dit seizoen zou aflopen en wij uitermate tevreden zijn over zijn prestaties, hebben we gekeken naar continuering. Met de huidige overeenkomst van Bas hebben wij het gehele keepersbestand nu tot medio 2008 vastliggen. Wij zijn blij dat we tot overeenstemming konden komen."

Ook Roorda is content met zijn nieuwe contract. "Ik heb het prima naar mijn zin in Groningen. Omdat mijn contract nog een jaar doorliep, was de club niet verplicht mij een nieuwe verbintenis aan te bieden. We zijn er al een tijdje mee bezig want beide partijen wilden wel met elkaar door en het is mooi dat dit nu tot tevredenheid van een ieder is gerealiseerd. Als mijn contract afloopt, ben ik 35 jaar. Dat lijkt me een leeftijd waarop je per jaar bekijkt of je nog een seizoen door wilt of kunt gaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen