Ten Hag wijst favoriet aan na loting Champions League

26 augustus 2021, 21:19

Erik ten Hag is niet ontevreden over de loting van Ajax voor de groepsfase van de Champions League. De Amsterdammers werden donderdagavond gekoppeld aan Sporting Portugal, Borussia Dortmund en Besiktas. Ten Hag wijst Dortmund als favoriet in Groep C aan, verwacht dat Sporting en Ajax gelijkwaardig aan elkaar zijn en noemt Besiktas de 'dark horse'.

Duidelijk is dat Ajax het veel minder had kunnen treffen. De kampioen van de Eredivisie had bijvoorbeeld ook in een groep met Manchester City en Paris Saint-Germain terecht kunnen komen. "Dortmund is de favoriet", reageert Ten Hag tegenover het Algemeen Dagblad voor het eerst op de loting. "Ik ken de ploeg redelijk goed, ze hebben veel snelheid voorin, zijn gevaarlijk op de counter en technisch heel vaardig. Het mooie voor de fans is dat het dichtbij is. En in die prachtige entourage met 80.000 toeschouwers wil iedereen graag voetballen."

Tegen de andere ploegen maakt Ajax meer kans, verwacht Ten Hag. "Verder denk ik dat wij en Sporting gelijkwaardig zijn. Besiktas kan ik nog niet goed inschatten. Het kan de 'dark horse' in deze groep zijn", gaat de trainer verder. Ten Hag stelt dat Ajax 'zes goede dagen' nodig heeft om te overwinteren in de Champions League. "Dat gaat echt niet zo maar. Vergeet niet dat wij ook nog niet zijn waar we willen zijn. Dat hebben we afgelopen weekeinde in de wedstrijd bij FC Twente wel gezien. Sommige jongens zijn nieuw, sommigen zijn pas net weer goed in training. In feite zijn wij de voorbereiding nu in de competitie aan het voortzetten. Dat heeft als gebruikelijk wat tijd nodig."

Ajax hoopt zich na drie jaar weer een keer te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League. Dat gebeurde voor het laatst in het seizoen 2018/19, toen uiteindelijk de halve finale werd bereikt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen