'Tottenham shopt bij Barcelona, moeilijkheden rond Pjanic'

27 augustus 2021, 08:37

FC Barcelona kan rekening houden met een zomers vertrek van de talentvolle Ilaix Moriba (18). De middenvelder die zijn contract niet zou willen verlengen werd deze week gespot in Londen en waar eerder werd gedacht dat Chelsea belangstelling zou hebben, is Tottenham Hotspur de meest vermoedelijke nieuwe werkgever voor de achttienjarige voetballer.

Daarmee wordt FC Barcelona mogelijk verlost van een hoofdpijndossier. De club wilde dolgraag het in 2022 aflopende contract van Moriba verlengen, maar beide partijen kwamen er niet uit, waarop de onder Ronald Koeman doorgebroken voetballer naar het B-elftal werd gezet. Toen er vervolgens openlijk met modder werd gegooid door beide partijen, was een langer verblijf eigenlijk al niet meer mogelijk.

Tottenham heeft al een persoonlijk akkoord bereikt met Moriba, maar moet nu ook FC Barcelona overtuigen. El Mundo Deportivo schreef eerder dat de Catalanen liefst twintig miljoen euro willen hebben en hem anders een jaar op de bank laten zitten in Camp Nou. RB Leipzig haakte om die reden eerder af, Chelsea volgt de middenvelder al langer, maar is op dit moment volgens de Spaanse media nog niet concreet. Een flinke transfersom zou gezien de financiële situatie van FC Barcelona bijzonder welkom zijn.

Lees ook: 'Verraden Moriba vindt situatie onomkeerbaar bij FC Barcelona'

Moeilijkheden rond Pjanic

In dat kader kwam er vrijdagochtend slecht nieuws rondom Miralem Pjanic. FC Barcelona wil dolgraag af van de loonlasten van de Bosniër en vanuit Italië waren Juventus, Fiorentina, AS Roma en Napoli concreet geïnteresseerd. De Oude Dame haalde Manuel Locatelli, La Viola presenteerde Lucas Torreira en AS Roma heeft de belangstelling op een lager pitje staan. Alleen Napoli is volgens MD momenteel concreet geïnteresseerd, maar heeft minder financiële opties, waardoor men in Catalonië 'pessimistisch' is geworden over een zomers vertrek van Pjanic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen