Ten Hag ziet rol bij Ajax voor 'dure' Neres als hij zou blijven

27 augustus 2021, 09:20

Erik ten Hag (51) zou het niet erg vinden als David Neres (24) in deze transferwindow niet vertrekt uit Amsterdam. Hoewel bij Ajax de flankposities voorin zijn dubbelbezet en de Braziliaan aan de rechterkant zelfs derde keuze lijkt in de pikorde, ziet hij wel een rol voor hem weggelegd als hij geen nieuwe club vindt.

"Ik denk dat wij een goede selectie hebben die nu moet groeien. We zijn eindelijk compleet en daar hoort David Neres ook bij. Ik ben heel erg tevreden met wat hij de laatste weken laat zien en ik hoop dat hij dit doorzet", laat de oefenmeester tegenover Voetbal International weten over zijn pupil, van wie al langer wordt gezegd dat hij eventueel mag verkassen. Toch is er weinig concrete interesse en dat verbaast Ten Hag enigszins.

"Ik heb op mijn netvlies nog de wedstrijd tegen Tottenham Hotspur. Europees heeft hij ontzettend belangrijke wedstrijden voor Ajax gespeeld. Een continue dreiging voor de tegenstander", herinnert de coach, die zich wel hardop afvraagt wat het perspectief nog is voor Neres gezien de vele concurrentie bij Ajax voorin.

"We hebben zoveel aanvallers. Je moet kijken of er voor alle spelers perspectief is. Maar dat hij ontzettend van waarde kan zijn, is ook duidelijk. Dat hebben we in heel veel wedstrijden kunnen zien." Daarom zou volgens het Braziliaanse UOL Esporte er een prijskaartje van 25 (!) miljoen euro op het hoofd van Neres zijn geplakt. Olympique Lyon zou een van de clubs zijn met sluimerende interesse in de aanvaller, die in totaal 161 wedstrijden speelde namens Ajax en daarin 43 keer scoorde en 39 assists gaf.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen