'Ronaldo is op oorlogspad, opvolgers bij Juventus al genoemd'

27 augustus 2021 – De Italiaanse media hebben vrijdagochtend al voortijdig afscheid genomen van Cristiano Ronaldo. Hoewel van een akkoord met een andere club nog zeker geen sprake is, opent La Gazetta dello Sport bijvoorbeeld met de kop: 'CRCIAO' en ook andere media weten dat de Portugees gaat vertrekken bij Juventus. De aanvaller zou op oorlogspad zijn om een transfer te forceren.

'Ronaldo is op oorlogspad, opvolgers bij Juventus al genoemd'

Volgens transferspecialist Fabrizio Romano heeft Ronaldo zijn vertrekwens inmiddels ook gedeeld met zijn teamgenoten bij Juventus en zou hij alles in gang hebben gezet voor een vertrek. Afgelopen weekend werd gezegd dat Ronaldo op de bank begon bij de Oude Dame omdat hij zelf bezig was met een transfer. Hoewel dat werd ontkend, onderbrak de Portugees deze week ook de training vanwege een armblessure en is hij er komend weekend tegen Empoli niet bij.

Het is op z'n minst een opmerkelijke timing van Ronaldo, wiens zaakwaarnemer Jorge Mendes vrijdag contact zal hebben met Manchester City. Daar wordt gesproken over het salaris, wat veel lager zal zijn dan de 31 miljoen euro die hij in Turijn ontvangt. Toch zou het wel een overstap zijn die de aanvaller graag zou maken, maar dan zal ook Juventus mogelijk water bij de wijn moeten doen. The Citizens zijn niet van plan om een transfersom te betalen voor de 36-jarige speler, terwijl Juve naar verluidt 25 miljoen euro wil ontvangen.

Lees ookCristiano Ronaldo lijkt nu écht op weg naar Manchester City

Met een transferverzoek, het delen van zijn vertrekwens met ploeggenoten, het mogelijk vragen om een plek op de bank en het laten zoeken naar een nieuwe club door zijn zaakwaarnemer lijkt Ronaldo er alles aan gelegen om een grote transfer te maken in de slotweek van de window. Moise Kean, Gabriel Jesus (mogelijk in een ruildeal), Pierre-Emerick Aubameyang, Mauro Icardi, Gianluca Scamacca en Alexandre Lacazette worden in de Italiaanse media genoemd als potentiële opvolgers van Ronaldo.


Serie A

gerelateerd