Transferweekje: Eredivisie loopt leeg, wat doet Ihattaren?

28 augustus 2021, 12:44

De transferperiode nadert zijn einde, maar in de slotfase gebeurt er in de voetballerij over het algemeen meer dan genoeg. Zeker wat transfers betreft zit er vermoedelijk richting Deadline Day nog genoeg moois aan te komen. Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland.

Transferperiode eindigt met vuurwerk

Het zijn bijzondere dagen op de transfermarkt. Allereerst: de Ronaldo-soap, die vrijdag eindigde. De Portugese superster maakte deze week bekend Juventus te willen verlaten. Alles wees erop dat de 36-jarige aanvaller aan de slag zou gaan bij Manchester City, maar na een onverwachte wending keerde Ronaldo vrijdag terug bij Manchester United. Het was vermoedelijk niet de laatste toptransfer van deze zomer. Kylian Mbappé staat namelijk op het punt om Paris Saint-Germain te verruilen voor Real Madrid. De Koninklijke heeft liefst 170 miljoen euro (plus tien miljoen euro aan variabelen) over voor de pijlsnelle aanvaller die in Parijs over een aflopend contract beschikt. De onderhandelingen tussen de Europese grootmachten hebben vooralsnog niet tot een akkoord geleid, maar in Madrid is men nog altijd vol vertrouwen over de komst van Mbappé. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Feyenoord haalt nog zeker twee versterkingen

arne slot

arne slot

Nederlands voetbal verliest weer twee topscorers

Het Nederlandse clubvoetbal zit in de lift. Voor het eerst in jaren spelen er weer eens vijf Nederlandse clubs Europees voetbal en het algemene niveau in de Eredivisie lijkt een stuk hoger dan de afgelopen jaren. Toch heeft de Eredivisie al een aantal klappen moeten incasseren. Zo vertrokken er twee topscorerers van afgelopen seizoen: Donyell Malen (19 goals) en Myron Boadu (15 goals). Er lijken nóg twee goalgetters de Nederlandse velden de rug toe te keren. Sky Sports meldde namelijk een principe-akkoord tussen Celtic en VVV-Venlo en dus zal Giorgos Giakoumakis, goed voor 26 goals, waarschijnlijk verkassen naar Schotland. Teun Koopmeiners stond in de topscorerslijst op een gedeelde zesde plek met 15 doelpunten en lijkt ook net voor het einde van de transferperiode te vertrekken. Atalanta Bergamo heeft al maanden interesse en lijkt nu eindelijk door te pakken.

PSV en Luuk de Jong draaien nog altijd om elkaar heen

Vanuit diverse hoeken kwamen er geruchten over een terugkeer van Luuk de Jong bij PSV. De kopsterke spits was in het verleden zeer succesvol in het shirt van de Eindhovenaren en wordt dus in verband gebracht met de club. Roger Schmidt liet vrijdag weten dat PSV nog altijd op zoek is naar een extra spits, gezien Eran Zahavi momenteel de enige echte centrumspits is en een topclub als PSV alle posities dubbel bezet wil hebben. Aan de andere kant lijkt de situatie van Luuk de Jong bij Sevilla wel uitgespeeld te zijn. De spits ontbrak vorig weekend in de wedstrijdselectie van Sevilla en zijn club haalde met Rafa Mir al een extra spits achter Youssef En-Nesyri. Beide partijen blijven echter als een jong verliefd koppel om elkaar heen draaien. De grote vraag is: wanneer durft iemand actie te ondernemen?

{image[345878][right-half][]}Uitgaande Ajax-transfers

Het lag in de lijn der verwachting dat André Onana, Nicolás Tagliafico en David Neres deze zomer een transfer zouden maken, maar Ajax heeft het drietal nog niet van de loonlijst kunnen schrappen. Voor Onana lonkt nog een overgang naar Lyon, al zal de Franse club haast moeten maken. Rond Tagliafico is er vooralsnog weinig beweging, dus is de kans groot dat de Argentijnse linkervleugelverdediger ook dit seizoen in de Johan Cruijff ArenA is te bewonderen. Neres staat bij meerdere clubs op het lijstje en mag na de komst van Steven Berghuis en Mohamed Daramy vertrekken, maar dan moet wel het juiste bedrag op tafel worden gelegd.

Wat doet Ihattaren?

Het is angstvallig stil rond Mohamed Ihattaren. De negentienjarige spelmaker is persona non grata bij PSV en wordt richting de uitgang geduwd, maar heeft met het sluiten van de zomerse transfermarkt in zich nog altijd geen nieuwe club gevonden. Langzaam maar zeker begin de tijd te dringen voor Ihattaren, die met onder meer AS Monaco en het VfL Wolfsburg van Mark van Bommel in verband is gebracht. Maakt Ihattaren de komende dagen geen transfer, dan dreigt voor hem een verloren seizoen. De aanvallende middenvelder beschikt in Eindhoven over een contract dat nog één jaar doorloopt, maar in de selectie van trainer Roger Schmidt is hij niet meer welkom.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen