Moens vol lof over Gomes

26 juli 2006, 16:05

Na jarenlang onder de lat te hebben gestaan bij Willem II, zit Oscar Moens komend seizoen op de bank bij PSV. De 33-jarige doelman werd afgelopen zomer door PSV gehaald als opvolger van Edwin Zoetebier, die vertrokken is naar NAC Breda. Ondanks het feit dat hij vermoedelijk amper aan spelen toe zal komen, kijkt Moens uit naar het nieuwe seizoen.

"Het bevalt me uitstekend. We trainen fanatiek en de werksfeer is prima", zegt Moens op de website van PSV over zijn eerste weken in Eindhovense dienst. "Ik heb vier keer een halve wedstrijd onder de lat gestaan. Het gaat niet slecht, we bouwen aan het team en draag mijn steentje bij waar ik kan. Ik heb in elk geval enorm veel zin in het seizoen, in de Champions League en in de thuiswedstrijden van PSV. Geweldig stadion is dat, met name die fans achter één van de doelen. Als tegenstander geeft dat geen prettig gevoel, maar nu ik zelf PSV'er ben vind ik het mooi. Ik zal er staan als het nodig is."

Moens kent zijn plek bij PSV. Hij zal alleen in actie komen als de nummer één, Heurelho Gomes, niet kan spelen. Moens heeft daar geen moeite mee, hij beseft zich dat hij met Gomes een doelman van formaat voor zich heeft. "Ongelooflijk hoe hij heerst in het strafschopgebied. Hoge ballen, voorzetten, werkelijk álles is voor hem. Gisteravond ook weer, tegen Stoke City, geen bal die hij niet uit de lucht plukt. Dat geeft veel zekerheid, ik ken volgens mij geen enkele keeper in Europa die datzelfde kan als hij. Een fantastische doelman om mee samen te werken", aldus de doelman.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen