RKC Waalwijk
0 – 0
Willem II

'Zorgwekkende' constatering Van Gaal over Nederlands voetbal

27 augustus 2021 – Bondscoach Louis van Gaal vindt het jammer dat er tegenwoordig veel buitenlandse spelers bij de Nederlandse topclubs spelen. Hij nam weliswaar diverse Eredivisiespelers op in zijn definitieve groep, maar constateert dat Ajax, PSV, Feyenoord en AZ steeds vaker over de landsgrenzen winkelen.

'Zorgwekkende' constatering Van Gaal over Nederlands voetbal

Zo heeft Ajax zes buitenlandse spelers in de vaste basiself, kan doet Feyenoord wekelijks beroep op vier Nederlanders en is het aantal bij AZ en PSV eveneens schaars. "Dat is wel zorgwekkend voor het Nederlands voetbal", luidt Van Gaal de noodklok. Je hoopt dat Nederlandse spelers het Champions League-niveau aankunnen. Maar de clubs bepalen dat dat niet zo is, anders zouden ze wel worden opgesteld."

Lees ook: Van Gaal gaat spelers duidelijkheid geven en sneert naar De Ligt

Van Gaal is dolblij dat liefst vijf Nederlandse ploegen zich plaatsten voor de Europese groepsfases. "We maken momenteel een sterke fase door. We zijn door, alleen AZ niet, maar zij hebben ook een enorme metamorfose doorstaan. Ik kon die wedstrijd niet zien, omdat het niet op televisie werd uitgezonden. Ik heb het nog aan een scout van Manchester United gevraagd, maar ik kon het niet vinden."

Ajax is komend seizoen te bewonderen in de Champions League, terwijl PSV in de groepsfase van de Europa League zit. Vitesse, AZ en Feyenoord hebben een plek in de nieuwe Conference League.

Eredivisie

gerelateerd