Mendy nog 2 weken in cel voor verdenking verkrachting

27 augustus 2021 – Benjamin Mendy moet nog minstens twee weken in de gevangenis blijven in verband met een politieonderzoek. De Franse linksback zou zich volgens de politie schuldig hebben gemaakt aan vier verkrachtingen en een aanranding. Werkgever Manchester City besloot de linksback eerder al te schorsen.

Mendy nog 2 weken in cel voor verdenking verkrachting

Mendy verscheen vandaag (vrijdag) voor het eerst voor de rechter. De linksback zal tot minstens 10 september in voorarrest verblijven. Op die datum mag Mendy zich opnieuw melden in de rechtszaal. Alleen een spoedberoep zou hem eerder uit de gevangenis kunnen krijgen, maar de linksback lijkt serieus rekening te moeten houden met een forse gevangenisstraf.

Manchester City haalde Mendy in 2017 naar Engeland. Mede door blessureleed is hij in vier seizoenen weinig in actie gekomen voor de kampioen van Engeland. Dit seizoen verscheen hij twee keer op het veld: in de strijd om de Community Shield tegen Leicester City (1-0 verlies) en in de eerste speelronde van de Premier League tegen Tottenham Hotspur (1-0 verlies).

Premier League

gerelateerd