'City haakt af, Ronaldo wil zelf naar United'

27 augustus 2021 – Nadat het eerder al wekenlang over Lionel Messi ging, is momenteel Cristiano Ronaldo het gesprek van de dag in de voetbalwereld. De Portugese superster heeft onlangs bekendgemaakt Juventus te willen verlaten en diverse Engelse topclubs zaten achter Ronaldo aan. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano heeft Manchester City de stekker uit de onderhandelingen getrokken.

'City haakt af, Ronaldo wil zelf naar United'

Vrijdag liet Pep Guardiola via de kanalen van Manchester City al weten zeer tevreden te zijn met de huidige selectie. Ronaldo is echter een buitenkans, maar City is niet bereid dat avontuur aan te gaan. Ronaldo en Manchester City waren er nog niet uit en Manchester City deed zelfs geen officieel bod bij Juventus. Daardoor lijkt Manchester United de grootste kanshebber om hem in te lijven.

Romano weet eveneens te melden dat zijn oude club momenteel een contractvoorstel voorbereidt. Manchester United gaat naar alle waarschijnlijkheid zeer spoedig om tafel met Ronaldo. Eerder werd gesuggereerd dat Paul Pogba eventueel de omgekeerde route zou bewandelen als ruilmiddel, maar dat wordt door Romano tegengesproken. Ronaldo heeft zelf aangegeven open te staan voor een terugkeer. Hij zou dan een contract tekenen tot medio 2023.

Lees ook: Cristiano Ronaldo lijkt nu écht op weg naar Manchester City

Ronaldo werd door Juventus gehaald met één groot doel: de Champions League winnen. Het eerste seizoen werd het uitgeschakeld door Ajax en ook de tweede en derde edities van Ronaldo in Juventus-tenue werden een fiasco na uitschakelingen tegen Lyon en Porto. Vorig seizoen greep Juventus naast de titel en dus is een breuk aanstaande. Ook Liverpool en Chelsea zouden tot de optie behoren van de Portugees.


Eredivisie

gerelateerd