Jansen looft Koopmeiners: "Dat vind ik razendknap"

27 augustus 2021, 15:58

Pascal Jansen is tevreden over de houding van Teun Koopmeiners bij AZ. De middenvelder staat op de radar van diverse clubs en wordt al maanden in verband gebracht met een transfer, maar is nog altijd speler van de Alkmaarders. Hoewel hij nog altijd hoopt te verkassen, gedraagt Koopmeiners zich voorbeeldig.

Na de Europa League-kwalificatiewedstrijd tegen Celtic gaf Koopmeiners zelf nog aan dat hij hoopt dat Atalanta en AZ een akkoord weten te bereiken. "Teun heeft in die duels met Celtic laten zien hoe goed hij met de situatie omgaat", vertelt Jansen aan Voetbal International. "Dat vind ik razendknap. En daaraan houd ik me vast. Teun is voor ons een heel belangrijke speler, daar hoeven we niet moeilijk over te doen."

Koopmeiners lijkt zich daarom te mogen verheugen op een basisplaats tegen SC Heerenveen komende zondag. De transfermarkt sluit komende dinsdag, waardoor hij waarschijnlijk zondag voor het laatst in het shirt van de Alkmaarders speelt. AZ jaagt in Friesland op de eerste overwinning van het nieuwe seizoen. De eerste wedstrijd werd verloren van RKC, terwijl de wedstrijd van vorige week wegens Europese verplichtingen werd geschrapt.

De laatste training in aanloop naar Heerenveen-uit moet uitwijzen of Owen Wijndal fit genoeg is om aan te sluiten bij de wedstrijdselectie. De linksback van AZ en het Nederlands elftal kampt al sinds de seizoenstart met fysieke klachten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen