Van Gaal kon livestream AZ niet vinden: "Hadden linkje voor hem"

27 augustus 2021 – Louis van Gaal is pas net begonnen aan zijn derde termijn als bondscoach van het Nederlands elftal, maar hij moest al snel in de weer met zijn selectie. Vrijdagmiddag maakte hij de definitieve selectie bekend. Daarvoor heeft hij zijn spelers de afgelopen weken goed in de gaten gehouden, maar niet alle wedstrijden heeft hij kunnen zien. Zo kon hij de Europese wedstrijd van AZ tegen Celtic niet vinden.

Van Gaal kon livestream AZ niet vinden: "Hadden linkje voor hem"

Bij AZ spelen diverse spelers die in aanmerking komen voor het Nederlands elftal, met onder meer Teun Koopmeiners en Owen Wijndal. De return van de wedstrijd in de play-offs van de Europa League was echter alleen te zien via een live stream op het Facebook-kanaal van AZ. Van Gaal zocht tevergeefs via YouTube naar de live stream, maar kon deze dus niet vinden.

Op de persconferentie ging Pascal Jansen in op het opmerkelijke bericht. Jansen heeft nog altijd contact met Van Gaal en denkt dus dat hij hem de helpende hand had kunnen bieden. "Hij zit niet meer in de groepsapp hier, want dan hadden we hem wel even de link kunnen sturen, maar het is inderdaad jammer dat hij het niet heeft kunnen zien."

Lees ook: Van Gaal gaat spelers duidelijkheid geven en sneert naar De Ligt

Daarnaast haakte Jansen nog in op de loting van AZ. De Alkmaarse ploeg treft in de Conference League namelijk CFR Cluj, Jablonec en Randers. "Het is leerzaam voor jonge spelers, van onderschatting zal echt geen sprake zijn. Ik probeer mijn spelers elke keer duidelijk te maken dat het niet uit moet maken of je tegen RKC speelt of tegen PSV. Het is onze ambitie om eerste te worden in de poule, die ambitie hadden we in de Europa League ook gehad."

Eredivisie

gerelateerd