Letsch blij met loting: "Niet zomaar het derde toernooi van Europa"

27 augustus 2021 – Vitesse bereikte knap de groepsfase van de Conference League door Anderlecht te verslaan. Nu wachten nog grotere tegenstanders voor de Arnhemmers. Het 'derde Europese toernooi' levert de ploeg van Thomas Letsch prachtige affiches op. Dat stemt de trainer tevreden.

Letsch blij met loting: "Niet zomaar het derde toernooi van Europa"

"Tottenham Hotspur met sterren als Harry Kane en Son Heung-min. Dat zou echt een droom zijn", vertelde Maximilian Wittek na de overwinning op de Belgische club. Hij zal vrijdagmiddag juichend voor de televisie hebben gestaan. Niet alleen de Londense ploeg kwam uit de koker, ook Stade Rennes werd geloot. Twee moeilijke ploegen, waardoor overwintering onmogelijk lijkt, maar zo kijkt de trainer van Vitesse er niet naar. Letsch is blij met de loting, vertelt hij in De Telegraaf.

Lees ook: Feyenoord, AZ en Vitesse kennen de Conference League-loting

"Ik schat in dat dit één van de zwaarst mogelijke poules is. Tottenham Hotspur speelde bijvoorbeeld twee jaar geleden nog de finale van de Champions League, een podium waarop Stade Rennes vorig seizoen ook acteerde. Maar tegelijkertijd zijn deze tegenstanders ook de reden waarom we zo graag Europees voetbal willen spelen. Zo zie je ook maar dat de Conference League niet zomaar het derde toernooi van Europa is, maar dat de kwaliteit van de deelnemers echt hoog ligt", aldus de Duitse oefenmeester.

"Het is speciaal om tegen die topploegen te spelen, in schitterende stadions en mooie steden. Hiervoor zijn we allemaal voetballer of trainer geworden", aldus Letsch, die eerlijk is: weinig voetbalfans zullen er van uitgaan dat Vitesse verder bekert in het Europese toernooi. "Als je op voorhand naar de namen van de clubs kijkt, dan is Tottenham Hotspur de favoriet in de groep. Rennes is echter ook een tegenstander van formaat. Ik denk dat wij, samen met NŠ Mura, de underdog zijn."

Eredivisie

gerelateerd