Willem II
0 – 0
Fortuna Sittard

'Akkoord over Giakoumakis: miljoenen voor VVV'

27 augustus 2021 – Na een ongekend goed seizoen was het niet de vraag óf Giorgos Giakoumakis een mooie transfer zou maken, maar wanneer en voor hoeveel geld. Lang bleef het stil rondom de topscorer van de Eredivisie van het seizoen 2020/2021, maar richting het einde van de transferwindow lijkt hij dan toch te verkassen. VVV-Venlo en Celtic hebben namelijk een principeakkoord bereikt.

'Akkoord over Giakoumakis: miljoenen voor VVV'

Dat meldt Sky Sports althans. Eerder toonde het Duitse Werder Bremen grote interesse in de diensten van de spits, maar Celtic lijkt er dus vandoor te gaan met de Griek. Naar verluidt gaat het VVV-Venlo maar liefst drie miljoen euro opleveren, waarmee de ploeg de huidige selectie van een flinke kwaliteitsimpuls kan voorzien in de laatste dagen van de transferperiode. De spits moet er zelf nog wel uitkomen met de Schotse ploeg

Giakoumakis verraste vorig seizoen vriend en vijand door met maar liefst 26 doelpunten topscorer van de Nederlandse competitie te worden, bij een ploeg die zich niet direct kon handhaven. In het nieuwe seizoen sloot Giakoumakis niet aan bij VVV-Venlo, waardoor de Limburgers slechts vier punten overhielden aan de eerste drie competitiewedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie.

Lees ookWerder gaat niet meer voor Giakoumakis, maar voor 'Mr.X'

De Griekse spits werd door VVV-Venlo vorige zomer overgenomen van AEK Athene, waarvoor hij slechts drie doelpunten had gemaakt in 49 wedstrijden. In de Eredivisie kreeg hij het vizier wel op scherp, waardoor hij zich inmiddels ook international van Griekenland mag noemen. Met Celtic zal hij de Europa League ingaan. Die ploeg plaatste zich donderdag ten koste van AZ voor dat toernooi.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd