Ronaldo keert terug bij oude liefde Manchester United

27 augustus 2021, 18:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het hing vrijdagmiddag al in de lucht, maar Cristiano Ronaldo is officieel speler van Manchester United. De clubs zijn er samen uit en ook Ronaldo zelf heeft een akkoord bereikt met Manchester over een contract tot 2023. Manchester United heeft de transfer inmiddels ook bekendgemaakt via de eigen kanalen. Hij komt over van Juventus voor naar verluidt een kleine dertig miljoen euro.

Donderdag leek Manchester City nog de grootste kanshebber om de Portugees over te nemen van de Italiaanse topploeg, maar vrijdag werd bekend dat de club van Pep Guardiola zich terugtrok uit de onderhandelingen. Manchester United bleek een stuk doortastender en hengelt de diensten van Ronaldo dus binnen. Daarmee gaat de aanvaller voor een tweede termijn in Manchester.

In 2003 was United er ook al als de kippen bij in de zaak Ronaldo. De toen nog jonge Portugees maakte veel indruk bij Sporting Club de Portugal en in Engeland wist hij drie keer landskampioen te worden met Manchester United. Zes jaar later maakte hij een recordtransfer voor 94 miljoen euro naar Real Madrid, waar hij zijn erelijst nóg imposanter maakte. Het avontuur bij Juventus liep uit op een fiasco en nu keert hij dus terug op bekend terrein.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen