Bijlow kijkt uit naar Nederlands elftal-debuut: "Ik ken ze niet"

27 augustus 2021, 19:27

Justin Bijlow mag zich tijdens de interlandperiode melden bij het Nederlands elftal. Dat goede nieuws vernam hij via een mailtje van de KNVB. De doelman kan debuteren in de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen, Montenegro of Turkije.

"Zo ging dat ook bij Jong Oranje. Gewoon via de mail, meer is het niet. Leuk wél", vertelt de Feyenoorder in gesprek met Voetbal International. De sluitpost zat al eerder bij de selectie van het Nederlands elftal, maar moest toen geblesseerd afhaken. "Eerst FC Utrecht, zondag. Daar moet ik het toch ook gewoon weer laten zien. En daarna meld ik me bij Oranje. Daar ben ik vooral nieuwsgierig naar. Helemaal nieuw is het ook weer niet, met een aantal jongens heb ik eerder gespeeld in de Nederlandse jeugdteams. Maar de oudere, ervaren spelers ken ik niet. Met hen op het veld staan is iets waar naar ik uitkijk."

Bijlow werkte ook nog niet samen met Louis van Gaal en keeperstrainer Frans Hoek. "Ik ken ze niet, heb nooit met ze gewerkt, maar Frans Hoek heeft niet de minste keepers getraind, zoals David de Gea bij Manchester United. Ook dat maakt me nieuwsgierig, hoe de samenwerking zal zijn. Ik laat het op me af komen en ik vind het moeilijk om vooruit te kijken doordat FC Utrecht er nog tussen zit", aldus de doelman.

De Feyenoorder moet onder de lat de concurrentiestrijd aangaan met PSV'er Joël Drommel en Norwich City-doelman Tim Krul. "Ik word er niet nerveus van, ik doe wat ik altijd doe en hoop dat dit goed genoeg is om te mogen spelen", aldus Bijlow, die bij Oranje ook ploeggenoten Guus Til en Tyrell Malacia tegenkomt. Voor de verdediger is het ook zijn debuut bij de selectie. Til was al eerder van de partij, maar dat is al een behoorlijke tijd geleden.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen