Malen ziet Haaland en tieners uitblinken in spektakelstuk

27 augustus 2021, 22:29   Bijgewerkt: 27 augustus 2021, 22:36

Borussia Dortmund heeft goede zaken gedaan in de Bundesliga. De club won met 3-2 van Hoffenheim en heeft daardoor zes punten uit drie duels. Donyell Malen mocht in de basis starten, maar wacht nog altijd op zijn eerste treffer in Duitse dienst. Deze wedstrijd pakten de tieners Jude Bellingham en Giovanni Reyna de hoofdrol, samen met matchwinner Erling Haaland.

In de eerste helft had de thuisploeg veel de bal, maar daar deden Malen zijn ploeggenoten veel te weinig mee. Echt grote kansen leverde het niet op voor rust, waardoor de fans in het Signal Iduna Park weinig te genieten hadden. Na rust veranderde dat al snel. Reyna zorgde voor de openingstreffer in zijn vijftigste Bundesligaduel. De achttienjarige middenvelder klopte doelman Oliver Baumann met een geplaatst schot in de rechterhoek.

Na een uur spelen kon Dortmund opnieuw op jacht naar een voorsprong. Christoph Baumgartner zorgde voor de gelijkmaker met een schot in de linkerhoek. Malen kwam snel met een reactie, maar hij scoorde niet. Wel kreeg hij de handen van de toeschouwers op elkaar. Vanaf de linkerflank dribbelde de aanvaller naar binnen toe en haalde hij uit. Het schot werd ternauwernood uit de hoek getikt door Baumann. Het bleek het begin van een geweldige slotfase.

Waar Reyna voor de openingstreffer zorgde was zijn leeftijdsgenoot Bellingham goed voor de tweede voorsprong van Dortmund. Hij stond op de goede plek na een afgeslagen voorzet en schoot de bal hard tegen de touwen. Het leek genoeg voor de overwinning, maar invaller Munas Dabbur dompelde de thuisploeg alsnog in rouw in de negentigste minuut met de gelijkmaker. Een minuut later was het echter weer feest in de voetbaltempel. Wie anders dan Haaland was de gevierde man met de treffer. Zo werd de Noor matchwinner in een spektakelstuk. Malen zag de ongekende slotfase vanaf de bank. Hij werd in minuut 84 naar de kant gehaald.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen