Ekkelenkamp vertrekt definitief bij Ajax en krijgt direct nummer 10

27 augustus 2021, 23:37

De dagen van Jurgen Ekkelenkamp bij Ajax zijn geteld. Na acht jaar trouwe dienst is de middenvelder toe aan een nieuwe uitdaging. Die heeft hij gevonden in Hertha BSC. Het contract van Ekkelenkamp bij Ajax liep in de zomer van 2022 af en Ajax wilde het contract wel verlengen, maar vond dat niet eerlijk ten opzichte van de speler, die nu vooral minuten moet gaan maken.

Ekkelenkamp kwam in de afgelopen jaren tot 64 optredens in Ajax 1, waarin hij tienmaal trefzeker was. Hij wist echter nooit basisspeler te worden en dus hoopt hij in de Bundesliga wel wekelijks te spelen. De Duitse club had vorig seizoen de ambitie om mee te doen om Europees voetbal, maar raakte onverhoopt verzeild in een degradatiestrijd. Uiteindelijk handhaafde Hertha zich, waarna het dit jaar opnieuw om de Europese plekken hoopt mee te doen.

Daarvoor is hoogstwaarschijnlijk een belangrijke rol weggelegd voor Ekkelenkamp. De middenvelder heeft namelijk het rugnummer tien gekregen. Iets was zeker geen garanties biedt, maar wel aangeeft hoe de club erin staat. Bij Hertha komt hij met diverse oude bekenden te spelen. Daishawn Redan, Javairo Dilrosun en Deyovaisio Zeefuik speelden namelijk ook in de jeugd van Ajax.

Lees ookEkkelenkamp mag weg bij Ajax: "Je kunt hem dit niet aandoen"

Ekkelenkamp maakte in 2018 zijn debuut voor Ajax tegen VVV-Venlo. Bij Ajax groeide hij uit tot jeugdinternational. Hij pakte twee keer de landstitel en won ook tweemaal de beker met de Amsterdammers. In 2017-2018 werd hij met Jong Ajax kampioen van de Jupiler League, waarin hij wel een groot aandeel had.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen