Rensch: "Opeens zag ik de naam van meneer Van Gaal staan"

28 augustus 2021, 09:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Devyne Rensch heeft voor het eerst gereageerd op zijn uitnodiging voor het Nederlands elftal. De achttienjarige verdediger van Ajax kreeg vrijdag te horen dat Louis van Gaal hem heeft geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Noorwegen (1 september), Montenegro (4 september) en Turkije (7 september). Ondanks dat Rensch een nieuw hoogtepunt beleeft in zijn nog zo prille carrière, zweeft hij niet op een roze wolk.

Rensch zat aan het ontbijt in het spelershome van Ajax toen hij twee weken geleden te horen kreeg dat Van Gaal hem had opgenomen in zijn voorlopige selectie. "Samen met Jurriën Timber. Ik dacht mijn mailtje van Jong Oranje open te klikken. Totdat ik naar beneden scrolde en opeens de naam van meneer Van Gaal zag staan. Daardoor moest ik echt even schakelen in mijn hoofd. Was dit echt van het grote Oranje? Jurriën zei: 'Gefeliciteerd man, je zit erbij'. En inderdaad", zegt Rensch tegenover De Telegraaf.

Het is de afgelopen tijd snel gegaan met Rensch. "Ik denk dat meneer Van Gaal mij het afgelopen seizoen goed heeft bestudeerd en me graag eens aan het werk wil zien. Ik heb mijn familieleden één voor één een appje gestuurd en mijn zaakwaarnemer Mo Salem even gebeld. Daarna kreeg ik zoveel berichten dat ik mijn telefoon heb uitgezet", vervolgt de verdediger. "Ik denk dat niemand, inclusief ikzelf, had gedacht dat het zo snel zou gaan. Doordat ik bijna alles speelde en met de grote boys mocht meetrainen, ben ik mentaal en fysiek sterker geworden. Ik heb mogen ervaren hoe het is om op dit hoge niveau te voetballen en te leven als topsporter.'

De laatste weken wordt Rensch bij Ajax op de bank gehouden door Noussair Mazraoui. "Natuurlijk is het even lastig dat ik Noussair Mazraoui nu voor me heb, want elke voetballer wil spelen. Maar Noussair doet het goed. Ik vecht elke dag voor mijn plek. En dan is het aan de trainer of hij me opstelt of niet. Mijn voordeel is wel dat ik op meerdere posities inzetbaar ben. Bovendien wordt het een lang en druk seizoen. Dus mijn kansen gaan echt wel komen. Ik heb vorig seizoen laten zien wat ik kan, want ook Europees stond ik mijn mannetje. De trainer weet dat ik er sta als dat moet."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen