Juventus haalt verloren zoon terug na vertrek Ronaldo

28 augustus 2021, 13:28

Moise Kean keert na twee jaar terug naar Juventus, zo verzekert transferspecialist Fabrizio Romano zaterdagmiddag. De Italiaanse grootmacht neemt de 21-jarige aanvaller op huurbasis over van Everton. In de overeenkomst is een verplichte optie tot koop opgenomen. Juventus telt maximaal twintig miljoen euro neer voor de verloren zoon, die maandag medisch wordt gekeurd.

Kean werd opgeleid door Juventus en maakte op zestienjarige leeftijd zijn debuut in de Serie A. Nadat een doorbraak in het eerste elftal uitbleef, werd de aanvaller in de zomer van 2019 voor 32 miljoen euro (plus acht miljoen euro aan variabelen) verkocht aan Everton. Na een matige eerste seizoen in Engeland maakte Kean op huurbasis de overstap naar Paris Saint-Germain.

In de Franse hoofdstad presteerde Kean naar behoren. De Italiaanse aanvaller kwam veertig keer in actie voor Paris Saint-Germain en was goed voor zeventien doelpunten, waarvan dertien in de Ligue 1, drie in de Champions League en één in de Coupe de France. Deze zomer keerde hij terug naar Everton, waarvoor hij in het nog prille seizoen in twee wedstrijden zijn kunsten mocht vertonen.

Juventus haalt Kean als vervanger van Cristiano Ronaldo, die vrijdag zijn transfer naar Manchester United afrondde. Het is niet ondenkbaar dat de Oude Dame nog een aanvaller gaat halen om het vertrek van de Portugese ster op te vangen, al gaat Romano ervan uit dat de club klaar is op de transfermarkt. Juventus is de afgelopen 24 uur met meerdere spelers in verband gebracht, onder meer Eden Hazard en Mauro Icardi.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen