Wijnaldum geniet van samenwerking met Messi: "Heel bijzonder"

28 augustus 2021 – Georginio Wijnaldum maakte transfervrij de overstap van Liverpool naar Paris Saint-Germain. De middenvelder was eerder in gesprek met FC Barcelona, maar speelt nu alsnog samen met Lionel Messi. Het is een droom die uitkomt. De Argentijn lijkt zondag zijn debuut te maken voor de club uit Frankrijk.

Wijnaldum geniet van samenwerking met Messi: "Heel bijzonder"

Op wie zet jij in vanavond? Open een account bij Bet365 en ontvang tot 100 euro bonus.
Speel bewust 18+, hands24x7.nl.

"Het klopt dat ik met Barcelona in onderhandeling was, maar het duurde lang en PSG was erg snel", vertelt Wijnaldum op de persconferentie voor het duel met Stade de Reims. "Of ik door de komst van Lionel Messi nog blijer ben dat ik niet in Barcelona heb getekend? Dat zeg ik niet. Ik kan wel zeggen dat ik geluk heb gehad dat hij ook hierheen is gekomen. Om met iemand te spelen met deze kwaliteiten, is heel bijzonder. Hij is erg bescheiden en probeert iedereen te helpen."

De Nederlander speelde tot dusver drie wedstrijden in de Ligue 1. Hij voelt zich thuis in Parijs. "Ik ben goed opgenomen in de selectie. Het is altijd een beetje raar als je naar een ander team gaat, het is aftasten. Je moet kijken hoe iedereen is, maar ze zijn allemaal heel aardig en ze willen me echt helpen. Dat voelt goed. Ik loop hele dagen met een glimlach op m'n gezicht", aldus de middenvelder, die verwacht dat de klik ook binnen de lijnen steeds beter wordt. "Hoe meer je samen speelt en traint, hoe makkelijker je elkaar kan vinden. Er komt een moment dat we elkaar helemaal begrijpen in het veld."

Het is de vraag waar Mauricio Pochettino de middenvelder gaat gebruiken de komende wedstrijden. In zijn eerste drie duels speelde hij steeds op een andere positie. Controlerend, aanvallend en zelfs als verkapte vleugelspeler. Wijnaldum is eerlijk: "De trainer bepaalt waar hij me neerzet, maar ik speel het liefst op het middenveld. Ik wil het team helpen in aanvallend en in verdedigend opzicht. Ik ga niet een positie claimen. De trainer kiest en hij is ook afhankelijk van andere spelers. De coach moet er voor zorgen dat het team het beste functioneert."

Ligue 1

gerelateerd