'Bayern vervalt in oude patroon en wil Leipzig-ster wegkopen'

28 augustus 2021, 18:43

Met de transfer van Berghuis werd gesproken over 'Bayern-achtige' praktijken. Het wegkopen van de beste spelers bij de concurrentie is in de afgelopen jaren de specialiteit van de Duitse ploeg geworden. Deze zomer plukte het steunpilaar Dayot Upamecano al weg bij concurrent RB Leipzig en de club heeft nu ook een bod gedaan op aanvoerder Marcel Sabitzer, zo meldt BILD.

In het verleden was vooral Borussia Dortmund de pineut. De ploeg net over de grens kon serieuze weerstand bieden in de titelstrijd en stond zelfs tegenover Bayern in de Champions League-finale en toen begon Bayern bij de concurrent te shoppen. Robert Lewandowski, Mats Hummels en Mario Götze werden opgehaald voor grote bedragen.

Marcel Sabitzer speelt al sinds 2014 in Leipzig en is uitgegroeid tot de meest bepalende speler van het elftal. In zijn eerste jaar werd hij direct verhuurd aan Red Bull Salzburg, waar hij veel indruk maakte. Sabitzer is inmiddels 27 jaar oud, heeft bewezen scorende vermogen te hebben en zet de lijnen uit in het druk zetten van de ploeg. Na meer dan tweehonderddertig wedstrijden staat hij dus wellicht voor een vertrek.

Lees ook: 'Lewandowski wil vertrekken bij Bayern en zet zinnen op topclub'

Leipzig werd afgelopen seizoen tweede achter landskampioen Bayern München en hoopt het Bayern dit seizoen iets lastiger te maken. Met Adré Silva, Josko Gvardiol, Benjamin Henrichs en Brian Brobbey haalde het al diverse versterkingen in huis. Daar staat dus wel mogelijk tegenover dat het een tweede belangrijke schakel verliest.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen