'Feyenoord stunt met komst Manchester United-talent Diallo'

28 augustus 2021, 22:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord is een pareltje rijker dit seizoen. De Rotterdammers hebben Amad Diallo op huurbasis binnen. De aanvaller komt over van Manchester United. Een knappe deal van Frank Arnesen, want de talentvolle aanvaller stond bij meerdere Duitse en Engelse clubs op de radar.

Fabrizio Romano kwam op zaterdagmiddag al met het nieuws dat de aanvaller kon verkassen naar Rotterdam en dat er 'binnen een paar uur' meer duidelijk zou worden over zijn toekomst. Nu weet de transferexpert dat de clubs akkoord zijn over een verhuurperiode. De aanvaller moet Arne Slot meer mogelijkheden geven om te rouleren in de voorhoede. Nu kan de trainer eigenlijk alleen beschikken over Bryan Linssen, Luis Sinisterra en Alireza Jahanbakhsh.

Lees ook: 'Feyenoord wil stunten met Manchester United-aanvaller Diallo'

De komst van de Ivoriaan mag een stunt genoemd worden. Manchester United betaalde begin dit jaar maar liefst 21 miljoen euro aan Atalanta Bergamo voor het talent. In Engeland mocht hij soms opdraven, maar hij bleek nog niet klaar te zijn voor een onomstreden rol onder Ole Gunnar Solskjær. Sterker nog: Diallo kwam pas drie keer in actie in de Premier League. Wel speelde hij vier keer mee in de Europa League, waarin hij één keer trefzeker was. De 19-jarige vleugelflitser mag nu ervaring opdoen in De Kuip.

Het betekent dat de selectie van Feyenoord bijna compleet is. Wel zoeken de Rotterdammers nog naar een extra centrale verdediger. In de voorbereiding werd Leroy Fer noodgedwongen in het centrum gebruikt, maar hij vertrok naar Turkije. Daardoor moest middenvelder Wouter Burger al opdraven als gelegenheidsverdediger. PSV'er Nick Viergever wordt genoemd als aanwinst. Hij moet volgens Transfermarkt circa twee ton kosten.

Lees ook: 'Feyenoord denkt aan Viergever als stand-in Senesi'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen