Chelsea verkoopt dure Zouma aan koploper, weg vrij voor Koundé

28 augustus 2021, 22:19

West Ham United heeft officieel kenbaar gemaakt dat het Kurt Zouma overneemt van Chelsea. Dat betekent dat het voor hem na zeven jaar Chelsea tijd is voor een nieuwe uitdaging. Met de deal wordt volgens Fabrizio Romano maar liefst dertig miljoen euro gemoeid. Dat houdt in dat er bij Chelsea meer ruimte komt om een doorbraak te forceren in de onderhandelingen met Sevilla over Jules Koundé.

De 26-jarige Fransman komt uit de jeugd van Saint-Etienne en na een aantal goede seizoenen maakte hij op jonge leeftijd de stap naar Engeland. Zouma staat bekend om zijn imposante figuur en zijn duelkracht. Na uitleenbeurten aan Stoke City en Everton keerde hij weer terug bij Chelsea, waarvoor hij uiteindelijk 89 wedstrijden speelde.

De concurrentie is echter groot achterin bij Chelsea met Andreas Christensen, Thiago Silva, Antonio Rüdiger, Cesar Azpilicueta en de net doorgebroken Trevoh Chalobah. Desalniettemin blijft Chelsea jagen op een versterking in het centrum van de verdediging. Al enkele weken is het in onderhandeling met Sevilla over Koundé, maar tot een akkoord kwam het nog niet.

Lees ook: 'Miljoenendeals in de Chelsea-verdediging zijn aanstaande'

Volgens Romano zijn de clubs nog altijd in onderhandeling en wellicht kan deze transfer een uitweg bieden. Chelsea won de eerste twee competitiewedstrijden, maar verspeelde in de topper tegen Liverpool zaterdagavond de eerste punten. Na een rode kaart van Reece James werd het 1-1 gelijke spel echter gevierd als een zege. De ploeg staat momenteel tweede in de competitie en verkoopt Zouma dus aan de koploper.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen