Juventus mist Ronaldo direct en gaat af als een gieter

28 augustus 2021, 22:38

Enkele dagen na het vertrek van Cristiano Ronaldo heeft Juventus zichzelf een slechte dienst bewezen door te verliezen van promovendus Empoli (0-1). De ploeg uit Turijn kreeg wel degelijk mogelijkheden om de schade te beperken, maar het miste een echte afmaker. Zo is het gemis van superster Ronaldo direct zichtbaar en morst het voor de tweede keer op rij dure punten in de competitie.

Bij Juventus stond Matthijs de Ligt centraal achterin samen met Leonardo Bonucci. Gezien ook de Italiaan het rechterbeen als voorkeursvoet heeft, moest De Ligt linker centrale verdediger spelen. Bondcoach Louis van Gaal liet vrijdag op de persconferentie nog weten dat De Ligt wel heeft laten zien daar niet uit de voeten te kunnen. Massimiliano Allegri denkt dat dus blijkbaar heel anders over.

Al na ruim twintig minuten kwam Empoli brutaal op voorsprong in Turijn door een doelpunt van Leonardo Mancuso. De bal werd voorgegeven vanaf links en in de zestien werd niet goed verdedigd, waardoor Mancuso met wat geluk uiteindelijk de bal achter doelman Wojchiech Szczesny kon werken.

Lees ook: Van Gaal gaat spelers duidelijkheid geven en sneert naar De Ligt

Juventus en Empoli waren qua spelbeeld redelijk gelijkwaardig aan elkaar, alleen de grotere kansen waren voor de thuisploeg. Paulo Dybala en Frederico Chiesa toonden aan nog even te moeten wennen aan het feit dat zij nu moeten opstaan voorin bij Juventus. Zo is de Italiaanse grootmacht het seizoen dramatisch begonnen met een gelijkspel tegen Udinese en nu dus een nederlaag tegen Empoli. Volgende week zondag staat ook nog eens een topper tegen Napoli op het programma.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen