Heeft Ajax goud in handen? "Hij was gewild bij veel clubs"

29 augustus 2021, 08:35

Van kersvers Ajacied Mohamed Daramy mag veel worden verwacht. Ajax betaalde twaalf miljoen euro voor de negentienjarige buitenspeler van FC Kopenhagen. "Ik heb veel talenten gezien in mijn carrière, maar hij zit wel in de topvijf", aldus Kevin Diks, die in Kopenhagen samenspeelde met Daramy.

"Een exceptioneel talent", zegt Diks tegen de NOS. "Hij is jong, maar al zo volwassen. Hij weet wanneer hij een actie moet maken en wanneer hij de bal juist in de ploeg moet houden. En hij doet zijn verdedigende taken. Hij was gewild bij veel clubs. Laatst speelden we tegen Lokomotiv Plovdiv. Hij maakte een geweldige actie en ik liep naar de tweede paal. Niet iedereen ziet dan zo'n loopactie, maar hij speelde de bal door de benen van de tegenstander naar mij. Aan zulke dingen zie je zijn voetbalgogme af."

Daramy staat te boek als een van de grootste talenten van Denemarken. Deze week kreeg hij ook voor het eerst een uitnodiging voor de Deense nationale ploeg. "Met zijn prestaties van de afgelopen weken zouden veel mensen raar hebben opgekeken als hij níet bij de Deense selectie zou zitten", zegt Diks. "In één-tegen-één-duels is hij heel sterk. Hij zorgt dat een verdediger een keuze moet maken, terwijl het eigenlijk andersom moet zijn. En dan is hij weg. Echt weg."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen