Ajax wil voor deadline nog 3 spelers kwijt, miljoenen aanstaande

29 augustus 2021, 13:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax lijkt een onrustig slot van de transferwindow tegemoet te gaan. De Amsterdammers hebben na de komst van Mohammed Daramy de selectie op orde, maar zijn van plan om aan het vertrek van twee voormalig sleutelspelers mee te werken. Ajax is bereid om David Neres en André Onana nog te laten gaan.

Dat meldt Mike Verweij in de podcast Kick Off. Voor Neres was Olympique Lyon in de markt, maar dat is nu niet meer het geval. Toch zijn er ook andere clubs die zich met de Braziliaan hopen te versterken. Coach Erik ten Hag staat niet onwelwillend tegenover een langer verblijf, maar volgens Verweij wil de club de Braziliaan het liefst voorkomen. "Ajax doet echt alles om hem nog te slijten voor het einde van de transfermarkt." Ajax hoopt twintig miljoen euro te vangen.

Neres was twee jaar geleden een vaste waarde en speelde een grote rol in het Champions League-succes van zijn ploeg, maar is inmiddels op het tweede plan beland. Links voorin geeft Ten Hag de voorkeur aan Dusan Tadic, die in aanwinst Mohammed Daramy een talentvolle vervanger heeft. Rechts strijden Steven Berghuis en Antony om een basisplaats.

Voor Andre Onana zijn volgens Verweij twee clubs concreet. De Kameroense doelman leek de volgende miljoenenklapper voor Ajax te worden, maar kwam een jaar langs de kant te staan wegens een dopingschorsing. Ook voor Onana was Lyon in de markt, maar die club lijkt inmiddels afgehaakt. Het is onduidelijk welke ploegen wél voor hem in de markt zijn.

Ajax werkt bovendien mee aan het tijdelijke vertrek van Lisandro Magallán. De Argentijnse miskoop verkast volgens De Telegraaf op huurbasis naar RSC Anderlecht, waar hij ploeggenoot wordt van Joshua Zirkzee. De verdediger zit tegen Vitesse net als Neres nog wél bij de wedstrijdselectie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen