FC Barcelona
0 – 0
Real Madrid
Ajax
0 – 0
PSV

Feyenoorders treuren: "Na rust waren we het kwijt"

29 augustus 2021 – Feyenoord is er niet in geslaagd om de uitstekende seizoenstart een vervolg te geven. De Rotterdammers gingen op bezoek bij het sterke FC Utrecht met 3-1 onderuit en incasseerden daarmee de tweede tik op rij, nadat donderdag al met dezelfde cijfers werd verloren van het Zweedse IF Elfsborg. De spelers van Feyenoord waren na afloop zelfkritisch.

Feyenoorders treuren: "Na rust waren we het kwijt"

"Het was vandaag gewoon niet goed genoeg", was aanvoerder Jens Toornstra in gesprek met ESPN hard. "Het laatste beetje scherpte ontbrak bij ons en Utrecht had dat wel. Dat zag je aan veel dingen. Zij beslisten de wedstrijd een kwartier na rust, toen waren we het even helemaal kwijt." Volgens Toornstra lag het niet aan de fitheid. "De energie lag nog in de kleedkamer, denk ik."

Lees ook: Feyenoord lijdt eerste nederlaag in Eredivisie tegen sterk Utrecht

Daar sloot Guus Til zich bij aan. "Vandaag waren we niet goed genoeg. FC Utrecht maakte er een gevecht van en daarin waren we niet goed genoeg. Bovendien maken zij drie goals, dat is een gebrek aan scherpte bij ons. Zij wonnen de duels. Het is ontzettend zuur, want we wilden goed aan de Eredivisie beginnen. Natuurlijk zijn we niet blij, maar we kunnen er niets meer aan veranderen."

Coach Arne Slot spaarde zijn elftal. "Ik vind dat ik mijn ploeg niet zo veel kan verwijten, want ze hebben alles gegeven. We hebben tot het laatste moment geprobeerd om het om te buigen, maar FC Utrecht heeft vandaag verdiend gewonnen."

Feyenoord

gerelateerd