Vormer kraakt Club Brugge na pak slaag: "Het is een afgang"

29 augustus 2021, 20:58

Ruud Vormer was zondagmiddag laaiend over de wanpresatie van Club Brugge op bezoek bij KAA Gent. De regerend landskampioen van België verloor in de Ghelamco Arena met liefst 6-1 en daar was de aanvoerder woedend over. Vormer stak zijn boosheid na de wedstrijd dan ook niet onder stoelen of banken.

"6-1 verliezen van dit Gent", mopperde Vormer na afloop tegenover Sporza. "Ik heb wel eens tegen betere Gents gespeeld. Het is een afgang. We hebben met z'n allen heel slecht verdedigd. Alles wat zij aanraakten, ging erin. Je mag nooit met 6-1 verliezen. Het is zo, koppen bij mekaar nu en we komen sterkter terug. Snel vergeten die match."

Brugge is het nieuwe seizoen in de Jupiler Pro League begonnen met elf punten uit zes wedstrijden. De regerend kampioen liet dus al 7 punten liggen. "We zijn drie puntjes kwijt", aldus Vormer, die vindt dat hij en zijn ploeggenoten nu karakter moeten tonen. We moeten nu rustig blijven. 6-1 mag niet, maar dat is voetbal. Je kan niet alles winnen. Het komt wel weer goed met ons, hoor."

Dat het beter moet in Brugge is duidelijk. Naast de teleurstellende competitiestart volgde eerder deze week een loodzware loting voor de groepsfase van de Champions League. Daarin is de werkgever van Vormer, Noa Lang en Bas Dost namelijk gekoppeld aan Paris Saint-Germain, Manchester City en RB Leipzig.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen