Memphis en De Jong belangrijk voor winnend Barça

29 augustus 2021 – Memphis Depay en Frenkie de Jong hebben zondagavond een belangrijk aandeel gehad in de overwinning van FC Barcelona op Getafe. De Catalanen wonnen in het eigen Camp Nou moeizaam met 2-1 dankzij treffers van Sergi Roberto en Memphis. De aanvaller scoorde op aangeven van landgenoot De Jong.

Memphis en De Jong belangrijk voor winnend Barça

De ruim 20.000 aanwezige supporters hadden na twee minuten al reden tot juichen in Barcelona. Uit een voorzet van Jordi Alba kon Sergi Roberto de bal gemakkelijk tegen de touwen werken. Getafe reageerde scherp en kwam een klein kwartier later alweer op gelijke hoogte. Een schuiver van Sandro Ramírez bleek Marc-André ter Stegen te machtig.

Na een half uur spelen was het vervolgens tijd voor een Nederlandse treffer. De Jong stuurde Memphis weg aan de linkerkant en de international van Oranje schoot de bal uitstekend in de korte hoek. Dat was de eerste keer sinds 2009 dat zowel de maker als aangever van een doelpunt in La Liga uit Nederland kwam. Destijds ging het om Klaas Jan Huntelaar en Arjen Robben in dienst van Real Madrid.

In het tweede bedrijf deed Getafe er alles om terug in de wedstrijd te komen, maar de gasten konden een nipte 2-1 nederlaag niet meer voorkomen. Ronald Koeman besloot nog een piepjonge debutant te laten invallen. De zeventienjarige Pablo Martín Páez Gavira kreeg nog een kwartier speeltijd van zijn Nederlandse trainer. Barcelona heeft na drie wedstrijden zeven punten gepakt.

LaLiga

gerelateerd