Babel, Lindenbergh en Bouma naar huis

6 oktober 2005, 14:45

Ryan Babel, Olaf Lindenbergh en Wilfred Bouma reizen niet mee met de selectie van het Nederlands elftal naar Praag. Bondscoach Marco van Basten heeft het drietal af laten vallen van zijn oorspronkelijke groep van 23 spelers, waarmee hij de laatste dagen trainde. Oranje reist nu met twintig spelers naar Praag, voor het kwalificatieduel met Tsjechië.

Aanvankelijk was de bedoeling dat Van Basten vier spelers zou laten afvallen, maar door de lichte blessures bij Wesley Sneijder, Jan Kromkamp en Robin van Persie heeft de bondscoach besloten om voor de zekerheid met een man meer naar Praag te reizen. Voor Babel, Lindenbergh en Bouma zit het trainingskamp met Oranje er op. Lindenbergh en Babel zullen vanaf vrijdag weer meetrainen met Ajax, terwijl Bouma terug zal reizen naar Birmingham. De verdediger staat sinds dit seizoen onder contract bij Aston Villa.

Van Basten gaf aan dat de fysieke gesteldheid van Wilfred Bouma de reden was hem te laten afvallen. De verdediger van Aston Villa kon maandag niet met de groep meetrainen omdat hij last had van zijn lies. Ook op de training van donderdag speelde die liesblessure op. De Ajacieden Babel en Lindenbergh vielen af omdat Van Basten de voorkeur geeft aan andere spelers in zijn selectie. "We hebben in elke linie één speler laten afvallen", aldus Van Basten.

De definitieve selectie van Oranje voor het duel met Tsjechië:

Doel: Van der Sar (Manchester United) en Timmer (AZ)

Verdediging: De Cler, Opdam en Vlaar (allen AZ), Van Bronckhorst (Barcelona), Boulahrouz (HSV) en Kromkamp (Villarreal)

Middenveld: De Jong, Maduro en Sneijder (allen Ajax), Landzaat (AZ), Van der Vaart (HSV), Boateng (Middlesbrough) en Davids (Tottenham Hotspur)

Aanval: Van Persie (Arsenal), Robben (Chelsea), Kuijt (Feyenoord), Van Nistelrooy (Manchester United) en Vennegoor of Hesselink (PSV)

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen