Janssen pleit voor basisplaats Gakpo in Oranje: "Hij heeft alles"

30 augustus 2021, 07:45

Als het aan Theo Janssen ligt, start Cody Gakpo woensdag in de basis als Oranje het opneemt tegen Noorwegen. De 22-jarige aanvaller van PSV stelde afgelopen weekend opnieuw zijn kandidatuur door tegen FC Groningen (5-2 winst) het openingsdoelpunt voor zijn rekening te nemen en twee assists te geven. Volgens Janssen heeft Gakpo 'alles' en wordt de tweede aanvoerder van Eindhovenaren in de toekomst een belangrijke speler voor het Nederlands elftal.

Maar Gakpo is nú al rijp voor een basisplaats in de ploeg van bondscoach Louis van Gaal, stelt Janssen bij NOS Studio Voetbal. "Die jongen heeft alles. Fijn balgevoel, een goede steekpass, dribbels en is sterk tussen de linies. Ik kan heel erg van hem genieten", aldus de voormalig speler van onder meer Ajax en Vitesse. "Hij gaat een belangrijke speler worden voor Oranje."

Gakpo maakt deel uit van de 23-koppige Oranje-selectie voor de wedstrijden tegen Noorwegen (1 september), Montenegro (4 september) en Turkije (7 september). De kans is groot dat Van Gaal opteert voor een 4-3-3-systeem, wat de kansen voor Gakpo op een basisplaats vergroot. "Hij is klaar om in de basis staan van Oranje. Ik zou hem zeker opstellen. Er zijn andere opties, maar die zijn niet zo effectief als hij."

Gakpo is sterk aan het nieuwe seizoen begonnen. In de voorrondes van de Champions League was de aanvaller goed voor twee doelpunten. Na drie speelrondes in de Eredivisie staat hij op één doelpunt en drie assists. Bovendien bereidde hij in de strijd om de Johan Cruijff ArenA tegen Ajax een van de vier Eindhovense doelpunten voor.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen