Zivkovic laat opties voor terugkeer in Eredivisie links liggen

30 augustus 2021 – Richairo Zivkovic keert niet terug in de Eredivisie. De 24-jarige aanvaller stond in de belangstelling van PEC Zwolle en SC Heerenveen, maar heeft volgens Voetbal International besloten een nieuw avontuur in het buitenland aan te gaan. Rode Ster Belgrado wordt naar het zich laat aanzien de nieuwe werkgever van de voormalig aanvaller van FC Groningen, Ajax, Willem II en FC Utrecht.

Zivkovic laat opties voor terugkeer in Eredivisie links liggen

Zivkovic moet nog wel een persoonlijk akkoord bereiken met Rode Ster Belgrado, de regerend kampioen van Servië. De aanvaller is voor onderhandelingen en de medische keuring afgereisd naar de Servische hoofdstad. Rode Ster Belgrado liep onlangs kwalificatie voor de Champions League mis. Wel zal de club dit seizoen uitkomen in de Europa League, waarin Sporting Braga, Ludogorets en FC Midtjylland in de groepsfase de tegenstanders zullen zijn.

De kans is groot dat Zivkovic spoedig weer op de Europese velden is te bewonderen. De aanvaller vertrok begin 2019 bij het Belgische KV Oostende om in China aan de slag te gaan. Daar kwam hij uit voor Changchun Yatai en Guangzhou City, terwijl hij tussendoor ook aan het Engelse Sheffield United werd uitgeleend. Inmiddels is Zivkovic toe aan alweer zijn negende club.

De kans is groot dat Heerenveen na de afmelding van Zivkovic doorschakelt. De Friezen hebben met Henk Veerman slechts één echte spits in de selectie. Technisch directeur Ferry de Haan liet vorige week bij ESPN weten druk bezig te zijn met het versterken van de aanvallende linie. Na het vertrek van Mitchell van Bergen naar Stade Reims moet er op de buitenkant ook nog wat bij.

Eredivisie

gerelateerd