'Niet Tottenham, maar Duitse topclub verlost Barça van Moriba'

30 augustus 2021, 09:06

Sinds de onderhandelingen tussen FC Barcelona en toptalent Ilaix Moriba zijn vastgelopen, traint de middenvelder niet meer mee met de selectie. De speler mag vertrekken, maar al enkele weken is het de vraag welke club Barcelona van het hoofdpijndossier verlost. Eerdere berichtgeving claimde dat Tottenham Hotspur de nieuwe bestemming ging worden voor Moriba, maar RB Leipzig heeft nu de beste papieren.

Transferspecialist Fabrizio Romano meldt zelfs dat er helemaal geen onderhandelingen zijn tussen Tottenham Hotspur en Barcelona over Moriba. RB Leipzig is daarentegen wel concreet om hem over te nemen van de Catalaanse club. Het management van Moriba heeft zelfs al een mondeling akkoord met Leipzig over een vijfjarig contract. Sky Deutschland meldt dat het gaat om een bedrag van twintig miljoen euro.

Daarmee anticipeert Leipzig hoogstwaarschijnlijk op het feit dat het aanvoerder Marcel Sabitzer de komende dagen zal kwijtraken. Landskampioen Bayern Müchen heeft namelijk een officieel bod uitgebracht bij de runner-up van vorig seizoen. Als de Oostenrijker vertrekt, ziet Leipzig in Moriba een getalenteerde vervanger, die in waarde nog flink kan stijgen.

Lees ook'Verraden Moriba vindt situatie onomkeerbaar bij FC Barcelona'

De ploeg is onderdeel van de Red Bull-fabriek en staat erom bekend veel met jeugdige spelers te werken. Naast de al wat ervarener spits André Silva, haalde het ook talentvolle jongens als Josko Gvardiol van Dinamo Zagreb, Benjamin Henrichs van AS Monaco, Mohamed Simakan van Strasbourg en Brian Brobbey van Ajax. Met de komst van Moriba moet de selectie helemaal rond zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen