Heerenveen laat in zoektocht oog vallen op Anthony Musaba

30 augustus 2021, 12:51

Anthony Musaba staat op de drempel van een terugkeer op de Nederlandse velden. De twintigjarige aanvaller van AS Monaco is volgens de Leeuwarder Courant op weg naar sc Heerenveen. Musaba moet in het Abe Lenstra Stadion de opvolger van de naar Stade Reims vertrokken Mitchell van Bergen worden.

Het is de bedoeling dat Musaba voor één seizoen op huurbasis overkomt van Monaco. "Het is een optie", geeft technisch manager Ferry de Haan toe. Heerenveen is naarstig op zoek naar aanvallende versterkingen. Het vertrek van Van Bergen moet worden opgevangen en een stand-in voor Henk Veerman is gewenst. De tijd dringt, want dinsdagavond 23.59 uur sluit de transfermarkt.

Musaba maakte een jaar geleden de overstap van NEC naar Monaco. Dat deed hij na een seizoen waarin hij veel indruk maakte in De Goffert. In de Eerste Divisie was hij goed voor zeven doelpunten en vijf assists in dertig wedstrijden. Lille OSC en Stade Rennais zaten ook achter Musaba aan, maar de aanvaller besloot zijn loopbaan voort te zetten in het prinsdom.

Maar ondanks dat hij in de voorronde van de Champions League eenmaal mocht invallen, kreeg Musaba vorig seizoen niet een echte kans bij Monaco. De aanvaller werd op huurbasis gestald bij satellietclub Cercle Brugge, waarvoor hij in de Belgische competitie goed was voor zes doelpunten en drie assists in 29 wedstrijden.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen