Ex-megatalent Zivkovic verkiest Servië boven Eredivisie

30 augustus 2021, 18:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Richairo Zivkovic vervolgt zijn loopbaan bij Rode Ster Belgrado. De nog altijd pas 24-jarige spits kon deze zomer terugkeren naar de Eredivisie, maar heeft gekozen voor een transfer naar het Servische Rode Ster Belgrado. De topclub geldt opmerkelijk genoeg al als zijn achtste werkgever.

Zivkovic zat de laatste dagen volgens Voetbal International om de tafel met Eredivisieclubs PEC Zwolle en SC Heerenveen. Hij voerde eveneens gesprekken met Rode Ster Belgrado, dat uiteindelijk aan het langste eind trok. De in Nederland geboren Zivkovic heeft een Servisch paspoort en hoopt bij de topclub zijn carrière een nieuwe impuls te gaan geven.

Zivkovic debuteerde op zestienjarige leeftijd voor FC Groningen en gold met zijn goals al vroeg tot sensatie. Ajax pikte de spits, die op piepjonge leeftijd al tien Eredivisiegoals achter zijn naam had, in 2014 op. In Amsterdam bleef zijn doorbraak echter uit, hoewel hij bij Jong Ajax wél furore wist te maken. Ajax verhuurde hem met wisselend succes aan Willem II en FC Utrecht, maar sindsdien raakte hij langzaam van de radar.

Zivkovic speelde sinds 2017 voor Oostende, het Chinese Changchun Yatai, Sheffield United en Ghangzhou R&F. Na twee Chinese jaren keert Zivkovic nu definitief terug in Europa.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen