'Feyenoord heeft beet: Arsenal-talent in vliegtuig'

30 augustus 2021, 19:00

Feyenoord en Arsenal hebben een akkoord bereikt over de tijdelijke transfer van Reiss Nelson. De snelle buitenspeler wordt tot het einde van het seizoen verhuurd aan de Rotterdammers. Met Nelson heeft Feyenoord een alternatief gevonden voor de mislukte deal met Amad Diallo, die op het laatste moment geblesseerd raakte.

Dat meldt Fabrizio Romano. Feyenoord schakelde al snel door en zette vol in op de komst van Nelson, die twaalf interlands voor Jong Engeland speelde. De buitenspeler van Arsenal is multi-inzetbaar en geldt in Londen al jaren als talent. De 21-jarige buitenspeler doorliep de volledige jeugdopleiding van de topclub en speelde al 23 wedstrijden voor The Gunners in de Premier League.

Afgelopen seizoen kwam hij mede vanwege blessureleed tot slechts twee optredens in de Premier League. Het seizoen daarvoor werd hij nog zeventien keer als invaller gebruikt. Nelson speelde in het seizoen 2018/2019 op huurbasis bij het Duitse Hoffenheim. Daar was hij in 23 wedstrijden goed voor zeven competitietreffers.

Feyenoord heeft in Nelson de gewenste aanvallende versterking gevonden. De Engelsman moet in de voorhoede de concurrentiestrijd aangaan met Alireza Jahanbakhsh, Luis Sinisterra en Bryan Linssen. Arsenal gaat het contract van Nelson dat tot 2023 loopt, bovendien ook direct verlengen.

https://twitter.com/FabrizioRomano/status/1432380045503381504

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen