Bevestiging: Koopmeiners brengt AZ-inkomsten op 52 miljoen

30 augustus 2021, 20:29

Teun Koopmeiners heeft zijn droomtransfer naar Atalanta afgerond. De aanvoerder van AZ tekent een contract voor vijf seizoenen in Bergamo, zo bevestigde de club op de eigen kanalen. De Alkmaarders ontvangen naar verluidt een bedrag van rond de vijftien miljoen euro voor de middenvelder, die ook als centrumverdediger uit de voeten kan.

Koopmeiners wordt de vijfde Nederlandstalige speler bij Atalanta. Ook Marten de Roon, Hans Hateboer, Sam Lammers en de Duitse Nederlander Robin Gosens staan er onder contract. Van Lammers is overigens de verwachting dat hij niet lang ploeggenoot van Koopmeiners blijft: hij staat op het punt om verhuurd te worden aan Eintracht Frankfurt.

AZ haalde deze zomer al liefst 52 miljoen euro op aan transfers. Naast Koopmeiners werden ook Calvin Stengs (Nice, 15 miljoen), Myron Boadu (AS Monaco, 17 miljoen) en Marco Bizot (Stade Brest, 5 miljoen) verkocht. Rody de Boer (Roda JC), Jasper Schendelaar (PEC Zwolle), Jonas Svensson (Adama Demirspor), Ramon Leeuwin (Almere City) en Thomas Ouwejan (Schalke 04).

"Het was heel bijzonder om het eerste elftal te halen en te scoren bij mijn basisdebuut. Daar kwam mijn hele opleiding samen. Dat moment was als een jongensdroom en daar heb ik jaren voor gewerkt", laat hij weten op de clubwebsite. Koopmeiners nam afscheid met een 1-3 zege op SC Heerenveen. "Ik wilde het mooi afsluiten en ben blij dat het is gelukt. Ik heb bij AZ een prachtige tijd gehad. Het voelde echt als thuis en heb er vrienden voor het leven gemaakt. Ik ben de club en iedereen eromheen dankbaar voor alle kansen die ik heb gekregen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen