Van Bergen greep naast shirt Messi: "Hij wilde 'm zelf houden"

30 augustus 2021, 21:38

Mitchell van Bergen kan voor altijd op verjaardagen vertellen dat hij een van de meest historische momenten van Lionel Messi van dichtbij beleefde. De van SC Heerenveen overgekomen buitenspeler maakte zondagavond zijn debuut als speler van Stade Reims, dat het opnam tegen Paris Saint-Germain-debutant Lionel Messi. Hij hield echter geen aandenken over aan de ontmoeting met de Argentijnse superster.

Tot zijn grote teleurstelling greep hij naast het shirt van de linkspoot. Van Bergen vroeg het wel, maar kreeg een 'nee'. "Ik vroeg daarna nog om zijn shirt, alleen wilde hij het shirt zelf houden omdat het zijn debuutshirt is. Dat is ook logisch", vertelde de aanvaller in gesprek met ESPN. Helemaal met lege handen keerde hij niet huiswaarts: Hij kreeg het shirt van landgenoot Georginio Wijnaldum.

Bovendien heeft Van Bergen een herinnering voor het leven. "Het is echt bizar. Ik ben hier pas twee dagen. Dat je dan al tegen zulke spelers mag debuteren, is wel heel cool. Normaal speel je met deze spelers op FIFA. Nu sta je ineens tegenover elkaar." Van Bergen maakte de competitiestart met SC Heerenveen nog mee, maar maakte kort daarna zijn gedroomde  transfer.

Van Bergen greep afgelopen seizoen ook al naast een begeerd shirt. Arjen Robben overhandigde hem weliswaar zijn FC Groningen-shirt na een ontmoeting in de Eredivisie, maar dat exemplaar bleek bestemd voor het goede doel.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen