Haaland baalt van aanwezigheid Van Dijk: "De beste ter wereld"

30 augustus 2021, 22:06

Het WK-kwalificatieduel tussen Noorwegen en het Nederlands elftal is een cruciale voor laatstgenoemde. Oranje heeft aan niets anders dan een overwinning genoeg om geloof te blijven houden in een deelnameticket. De van een blessure teruggekeerde Virgil van Dijk moet superspits Erling Haaland gaan afstoppen.

De Noor stond met Red Bull Salzburg al twee keer tegenover het Liverpool van Van Dijk. "Hij is de allerbeste verdediger ter wereld, vind ik. Hij is snel, sterk en ook nog eens slim", steekt Haaland op de voorbereidende persconferentie de loftrompet. "Dat zijn de belangrijkste kwaliteiten voor een centrale verdediger. Ja, hij is de beste verdediger die ik ooit ben tegengekomen."

Volgens Haaland is het daarom zaak om met Noorwegen zo veel mogelijk Van Dijk te ontwijken. "Zelf ben ik beter geworden, maar hij is dat ook. Ik ben niet bang voor hem. Ze hebben ook niet alleen hem, ook al is hij de beste speler. Ik kijk er naar uit om tegen hem te spelen." Met een knipoog: "Al baal ik stiekem een beetje dat hij meedoet."

Van Dijk trok begin vorig seizoen voor de laatste keer het shirt van het Nederlands elftal aan. De verdediger raakte in oktober 2020 zwaar geblesseerd aan zijn knie en maakte pas begin dit seizoen zijn rentree in de hoofdmacht van Liverpool.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen