Wijnaldum: "Dat EK zit blijkbaar nog in mijn hoofd"

31 augustus 2021, 07:29   Bijgewerkt: 31 augustus 2021, 07:54

Georginio Wijnaldum heeft het mislukte EK met Oranje nog niet helemaal verwerkt. In gesprek met het Algemeen Dagblad blikte hij onder meer terug op de verloren achtste finale tegen Tsjechië. Ook sprak hij over de nieuwe samenwerking met bondscoach Louis van Gaal.

Wanneer Wijnaldum terug wilde blikken op het vorige WK onder Van Gaal in 2014, haalde hij zijn verhaal per ongeluk door de war met het afgelopen EK. "Dat EK zit blijkbaar nog in mijn hoofd", reageerde hij op de teleurstelling tegen Tsjechië. "Tegen de Tsjechen ging het mis. We probeerden de problemen op te lossen als elf individuen en niet als team. Daar ging het fout."

Zoals vaker wanneer het over het EK gaat, kwam ook het 5-3-2-systeem ter sprake. "Voor dat EK was er weinig tijd om dat er helemaal in te slijpen. Dat was in 2014 voor het WK wel anders, toen was er een veel langere voorbereiding. Maar met het systeem op zich is niks mis. Het was de keuze van de bondscoach en wij stonden er allemaal achter. Maar we kregen een snelcursus 5-3-2 en natuurlijk gaan er dan dingen fout."

Van de nieuwe start onder Van Gaal verwacht Wijnaldum 'nieuwe energie' in de ploeg. "Dat is er vaak als er een nieuwe bondscoach is. Bovendien is er een nieuwe cyclus na het EK. We willen het allemaal beter doen dan afgelopen zomer. Over het EK heb ik veel nagedacht. Wat hadden we als team anders kunnen doen? Wat had ik zelf anders moeten doen? Dat soort dingen."

Lees ook: De Jong benieuwd naar Van Gaal

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen