'Vertrek Menig dreigt; Sparta klopte vergeefs bij top zes aan'

31 augustus 2021, 14:27

Queensy Menig lijkt FC Twente toch te gaan verlaten. De aanvaller voelde eerder weinig voor het geïnteresseerde Partizan Belgrado, maar wil de stap naar Servië nu alsnog maken. De transfermarkt daar is nog langer open, dus ook na vandaag kan de transfer nog worden afgerond.

Het was Voetbal International dat dinsdagochtend berichtte dat Menig zijn laatste wedstrijd voor Twente mogelijk al gespeeld heeft. Overigens wil Partizan niet helemaal wachten tot de Servische transferdeadline (17 september), omdat de deadline voor inschrijvingen voor de Conference League wel deze week ligt. 

Een vertrek van Menig lijkt voor Twente de enige manier om nog iets aan de aanvaller te verdienen. Zijn contract loopt nog tot medio 2022 en eerdere pogingen zijn contract te verlengen liepen op niets uit. Overigens liet technisch directeur Jan Streuer eerder al weten dat van een eventuele tranfersom voor Menig geen vervanger zal worden aangetrokken.

Sparta

Sparta zou zich op de laatste dag van de transfermarkt graag nog versterken, maar dat gaat tot nu toe moeizaam. Volgens journalist Dennis van Bergen heeft de club bij de gehele top zes van de Eredivisie (Ajax, Feyenoord, PSV, AZ, Vitesse en FC Utrecht) hebben aangeklopt om te informeren naar overbodige spelers die verhuurd mogen worden. Deze spelers mochten wegens de Europese verplichtingen van deze clubs (behalve Utrecht) echter niet verhuurd worden.

Ook het informeren naar Thom Haye (NAC Breda) en Richard van der Venne (RKC Waalwijk) bleek zonder succes. Inmiddels richt Sparta zich daarom op de buitenlandse markt, waar middenvelder Louis Verstraete van Royal Antwerp werd genoemd. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen