RB Leipzig haalt Moriba, maar wil Olmo niet aan Barça verkopen

31 augustus 2021, 18:56

FC Barcelona neemt definitief afscheid van toptalent Iliax Moriba. Hij vervolgt zijn carrière voor zestien miljoen euro bij RB Leipzig. Dat bedrag kan door bonussen met zes miljoen euro oplopen en de Catalanen hebben een doorverkooppercentage van tien procent bedongen.

Ronald Koeman werkte afgelopen seizoen uitstekend samen met het achttienjarige toptalent, maar hij wilde zijn aflopende contract niet verlengen. De middenvelder werd teruggezet naar de beloftenploeg en mocht dus ook niet meer meetrainen met de hoofdmacht. Nu is hij dus permament vertrokken. Het is voor de club en jeugdopleiding zonde dat zo'n groot talent al op zo'n jonge leeftijd vertrekt, maar dit was wel de laatste kans om nog fors te verdienen op het talent. Dat is dus gelukt.

Bij RB Leipzig wordt Moriba binnengehaald als vervanger van Marcel Sabitzer, die deze zomer de overstap maakte naar landskampioen Bayern München. Hij ging voor zestien miljoen euro weg en dat bedrag is dus besteed aan zijn opvolger. Wat wel opvallend is, is dat de Catalanen en de Duitsers nog een keer met elkaar aan de onderhandelingstafel hebben gezeten. El Mundo Deportivo meldt dat FC Barcelona een bod van 58 miljoen euro heeft gedaan op Spanjaard Dani Olmo

Dat is opmerkelijk gezien de financiële huishouding bij de grootmacht uit La Liga. Leipzig wilde niet meewerken, omdat de club een gelimiteerde transfersom van 75 miljoen hanteert. De club kwamen er niet uit. Barça wilde de buitenspeler ook huren met een verplichte optie tot koop, maar die constructie zag de Bundesligaclub ook niet zitten. De voetballer speelde tussen 2007 en 2014 al in de jeugdopleiding van FC Barcelona, maar vertrok destijd naar het Kroatische Dinamo Zagreb.

Real Madrid heeft Camavinga binnen

In Madrid is wel een grote transfer beklonken. Eduardo Camavinga mag zich officieel speler van Real Madrid noemen. De middenvelder van Stade Rennes had nog een contract voor een seizoen en dit was dus het laatste moment voor de Franse club om hem te verkopen. Terwijl zijn waarde wordt geschat op vijftig miljoen euro, nam de Ligue 1-subtopper genoeg met 31 miljoen euro. De middenvelder annex verdediger werd ook aan Paris Saint-Germain gelinkt, maar vertrekt dus naar het buitenland.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen