Done deal-regen in Eredivisie: Feyenoord, PEC, H'veen en Twente

31 augustus 2021 – Willem II heeft middenvelder Ringo Meerveld gecontracteerd. De voetballer van FC Den Bosch stond ook in de belangstelling van sc Heerenveen, maar blijft dus in Noord-Brabant. Overigens hebben de Friezen inmiddels een middenvelder gehuurd van het Deense FC Midtjylland.

Done deal-regen in Eredivisie: Feyenoord, PEC, H'veen en Twente

Meerveld is blij met zijn transfer, vertelt hij op de website van zijn nieuwe club. "Na vele jaren bij Den Bosch is het nieuw voor me om voor een andere club uit te komen. Enerzijds is het wennen om hier te zijn, anderzijds voelt het erg goed, onder andere omdat er wederzijds veel vertrouwen in elkaar is. Ik verwacht dat het tempo veel hoger is dan ik gewend ben en dat het voetbal tactischer is. Van eerste divisie naar Eredivisie is een grote stap voor me. Het is aan mij om te laten zien dat ik het aankan."

De talentvolle middenvelder tekent een contract tot medio 2025. Technisch directeur Joris Mathijsen is blij met de transfer. "Ringo is een zeer talentvolle speler die al op zijn achttiende een volledig eerste divisieseizoen aan ervaring heeft. Hij is een aanvallend ingestelde middenvelder met scorend vermogen en heeft veel oog voor zijn medespelers. We zijn blij dat Ringo voor ons heeft gekozen om de volgende stap in zijn carrière te zetten."

sc Heerenveen huurt Deense middenvelder
De Friese Eredivisionist greep dus naast de Nederlandse middenvelder, maar is snel doorgeschakeld. De club haalde op de laatste dag van de transferperiode de 21-jarige Nicolas Madsen naar het Abe Lenstra stadion. De middenvelder wordt voor één seizoen gehuurd van FC Midtjylland. Heerenveen heeft wel een eerste recht tot koop bedongen, tot grote tevredenheid van technisch manager Ferry de Haan.

"We volgen Nicolas al langere tijd en zijn blij dat hij voor sc Heerenveen heeft gekozen. Hij is een verdedigende middenvelder die de duels niet schuwt en heeft een goed overzicht en inzicht. Met zijn komst krijgen we meer mogelijkheden op het middenveld. We hebben een plan voor hem opgesteld en denken dat hij zich hier eventueel ook op de langere termijn goed kan ontwikkelen", besluit de bestuurder over de middenvelder, die Champions League ervaring heeft met de Deense club.

PEC Zwolle haalt aanvaller
PEC heeft in de laatste uren van de transfermarkt ook niet stil gezeten. De club haalt Luka Adzic transfervrij binnen na zijn vertrek bij RSC Anderlecht. In Nederland was hij al twee periodes te zien bij FC Emmen en nu keert hij dus terug in de Eredivisie. De multifunctionele aanvaller tekent een contract voor één seizoen met een optie voor een tweede jaar. "Ik heb goede gesprekken gehad met de trainer en technisch manager, die het beeld dat ik al van deze club had alleen maar bevestigden. PEC staat voor verzorgd voetbal en heeft een trouwe supportersschare. Daarbij denk ik perfect te passen in de speelstijl", vertelt de nieuweling tevreden.

Burger vertrekt bij Feyenoord
Wouter Burger maakt per direct de overstap van Feyenoord naar FC Basel. De twintigjarige middenvelder werd de voorbije seizoenen verhuurd aan Excelsior en Sparta. Nu maakt hij dus een transfer buiten de havenstad. Onder Arne Slot mocht hij nog wel een aantal keer opdraven als gelegenheidsverdediger. "Als je als zelfopgeleide jongen Feyenoord verlaat dan moet dat mijns inziens wel voor een heel mooi, nieuw avontuur zijn. Dat is FC Basel in mijn ogen", aldus de middenvelder op de website van de Rotterdammers.

FC Twente verhuurt vleugelaanvaller
FC Twente haalde deze zomer Vaclav Cerny, Virgil Misidjan en Jody Lukoki voor de vleugel. Dat is slecht nieuws voor talent Thijs van Leeuwen. Hij zag zijn kansen op speeltijd slinken en vertrekt daarom op huurbasis naar Almere City FC. Vorig seizoen kwam de aanvaller 21 wedstrijden in actie, waarin hij drie keer scoorde. Nu mag hij zich bewijzen in de Keuken Kampioen Divisie.

Feyenoord

gerelateerd