Topscorer Giakoumakis en Van de Ven ronden miljoenendeals af

31 augustus 2021 – Giorgos Giakoumakis (26) heeft na wekenlang gesteggel over een transfer, zijn overgang eindelijk afgerond. De Griekse aanvaller verruilt VVV-Venlo voor Celtic en heeft zijn handtekening gezet onder een handtekening voor vier seizoenen.

Topscorer Giakoumakis en Van de Ven ronden miljoenendeals af

Bij de Schotse topclub tekent de topscorer van de Eredivisie van vorig seizoen een vierjarig contract. Er waren diverse clubs in de race voor zijn diensten, waaronder Werder Bremen, Venezia, Boavista Porto en PFK Sotsji. Al die overgangen kwamen uiteindelijk echter niet rond, waardoor Celtic uiteindelijk met de diensten van Giakoumakis aan de haal gaat.

Hoeveel de Limburgers exact ontvangen voor de goaltjesdief, is onbekend. "Celtic is een van de grootste clubs ter wereld, zeker met de beste supporters. Het is een club die ik al heel lang bewonder, het wordt een eer om dit beroemde shirt te mogen dragen", reageerde de aanvaller op zijn transfer. In de wandelgangen wordt gesproken over een bedrag van 2,5 miljoen euro, exclusief bonussen. 

Lees ook: 'Mr. X' dwarsboomt mogelijk transfer Giakoumakis

Van de Ven naar VfL Wolfsburg
Ook vanuit Volendam kwam er officieel transfernieuws. Mark van Bommel heeft Micky van der Ven (20) definitief overgenomen van de Eerste Divisie-club en betaalt met VfL Wolfsburg naar verluidt zo'n 3,5 miljoen euro voor de verdediger. Daarnaast heeft Het Andere Oranje een aantal doorverkoopclausules bedongen bij de overgang. De Duitsers hebben hem tot en met 2025 vastgelegd.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd