FC Barcelona verkoopt Emerson na drie duels, Saúl weg bij Atlético

31 augustus 2021, 19:50

Een bliksemtransfer. Dat is het vertrek van Emerson Royal bij FC Barcelona. De vleugelverdediger werd deze zomer teruggehaald van Real Betis en maakt nu de volgende transfer. Hij wordt verkocht aan Tottenham Hotspur na slechts drie wedstrijden bij de Catalaanse club.

De vleugelverdediger werd begin 2019 voor twaalf miljoen euro overgenomen van Atlético Mineiro en direct voor zes miljoen euro bij Betis gestald. FC Barcelona kon hem terugkopen voor negen miljoen euro en deed dat deze zomer nadat hij zich uitstekende ontwikkeld had in Andalusië. Onder Ronald Koeman speelde hij dit seizoen in de eerste drie competitiewedstrijden, maar de samenwerking lijkt nu al te stoppen. Tottenham zou 25 miljoen euro willen betalen voor de Braziliaan.

Chelsea haalt ook een speler op uit La Liga. Transferexpert Fabrizio Romano weet dat Saúl het komende seizoen op Stamford Bridge gaat spelen. Hij komt op huurbasis over van kampioen Atlético Madrid. De Londenaren betalen vijf miljoen euro voor de middenvelder, maar of er ook een koopoptie bij de deal zit is vooralsnog onbekend.

Met de komst van de Spanjaard troeft de club Manchester United af, maar het is dus onduidelijk of zijn Engelse avontuur een vervolg krijgt na dit jaar. Saúl heeft in de Spaanse hoofdstad nog een contract tot 2026, maar hij lijkt niet meer te kunnen rekenen op een basisplaats. Hij heeft zijn uitweg sowieso tijdelijk gevonden in de Premier League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen