Gudmundsson maakt 7 minuten voor deadline toptransfer naar Lille

1 september 2021, 00:13

FC Groningen verkoopt Gabriel Gudmundsson aan Lille OSC. De deal hing al langer in de lucht, maar werd pas zeven minuten voor het verstrijken van de deadline officieel. Hij gaat met de regerend landskampioen van Frankrijk de Champions League in.

De Zweedse voetballer werd de afgelopen weken aan meerdere Europese clubs gelinkt, maar Lille bleek het slagvaardigst. De Franse club verdiende deze zomer vijftig miljoen euro na het succesjaar door de verkoop van  Boubakary Soumaré (Leicester City), Mike Maignan (AC Milan), Luiz Araújo (Atlanta United), Rominigue Kouamé (Troyes) en Adama Soumaoro (Bologna). Dat geld wordt dus deels geïnvesteerd in de Groningen-speler, die voor circa zes miljoen euro heeft gekost. 

Technisch directeur Mark-Jan Fledderus heeft een dubbel gevoel bij het vertrek van Gudmundsson. "Naast dat Gabriel een op en top prof is en een hele fijne jongen om mee te werken, gaan we zijn aanvallende impulsen ook zeker missen. Aan de andere kant vervult het ons met trots dat we twee jaar terug bij zijn komst van Halmstads BK ervan overtuigd waren een goede zet te hebben gedaan. Met ons scoutingsteam hebben we de potentie van Gabriel heel goed weten in te schatten", aldus de bestuurder op de website van FC Groningen.

"Het is dan ook voor iedereen binnen FC Groningen die in het hele traject betrokken is geweest – van scouting tot ontwikkeling in de Eredivisie – een geweldig compliment dat we Gabriel nu verkopen aan de kampioen van Frankrijk en deelnemer aan de Champions League. Daar mogen we met elkaar best wel trots op zijn, waarbij natuurlijk Gabriel zelf in de eerste plaats de credits verdient. Hij is tenslotte aan de slag gegaan met zijn talent en potentie en het is heel mooi dat wij hem daarin met onze professionals en faciliteiten hebben weten te begeleiden naar groei. Wij danken Gabriel voor zijn inspanningen bij FC Groningen", besluit Fledderus.

Overigens heeft de Trots van het Noorden nog twee spelers tijdelijk van de hand gedaan. Kian Slor en Joël van Kaam worden dit seizoen verhuurd aan degradant FC Emmen. De vleugelspits en de rechtsback konden in de Euroborg niet rekenen op veel speeltijd. Nu mogen ze ervaring opdoen in de Keuken Kampioen Divisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen