Vermoedelijke basiself Oranje tegen Noorwegen

1 september 2021, 10:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Justin Bijlow krijgt woensdagavond het vertrouwen onder de lat bij het Nederlands elftal. De 23-jarige sluitpost van Feyenoord maakt daarmee zijn officiële debuut in Oranje en krijgt de voorkeur boven Tim Krul en Joël Drommel. Het Nederlands elftal van bondscoach Louis van Gaal strijdt in Noorwegen om een ticket voor WK-kwalificatie.

Dat verwacht Voetbal International. Ten opzichte van het afgelopen EK, waar het Nederlands elftal al in de achtste finale strandde, is er veel veranderd bij Oranje. Niet alleen staat er een nieuwe bondscoach voor de groep, ook het systeem gaat op de schop. Waar afgelopen zomer een 5-3-2-formatie werd gehanteerd, kiest Van Gaal voor de vertrouwde 4-3-3.

Daarin keert ook Virgil van Dijk terug in de basis. De van een zware knieblessure herstelde verdediger draagt tegen Noorwegen ook direct weer de aanvoerdersband. Hij vormt het centrale duo met Stefan de Vrij, mede omdat Matthijs de Ligt geschorst is. Daley Blind en Jurriën Timber beginnen op de backposities. Laatstgenoemde krijgt de voorkeur boven Denzel Dumfries, die dit seizoen pas zes minuten in actie kwam voor Inter.

Het middenveld wordt gevormd door Frenkie de Jong, Davy Klaassen en Georginio Wijnaldum. Klaassen krijgt de voorkeur boven Ajax-ploeggenoot en toptalent Ryan Gravenberch. Links voorin heeft Van Gaal een basisplaats voor Cody Gakpo. Hij vormt de voorhoede met Memphis Depay en Ajax-bankzitter Steven Berghuis.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen